İnternet erişimi ihtiyacı artık sorulmayacak. Bugün sanki internet herkes için 'temel bir gereklilik' haline geldi.

İfade yanlış değil, unutmainternetin faydaları çoktur. Hızlı iletişim, online satış, haber ve bilgi almak daha kolay, tüm bunlar internetin rolünden ayrılamaz.

Birçok insan bu internetin faydalarından yararlanmak için internet paketleri satın almak için akın ediyor. Sık kullanılan bir internet paketi kota tabanlı bir internet paketidir.

Hemen hemen tüm hücresel operatörler paket sağlarİnternet tabanlı kota, bunlardan biri 3 veya insanlar genellikle Tri diyorlar. Kişisel görüşüme göre Tri, oldukça düşük bir fiyatla fiyatlandırılan kota tabanlı bir internet paketi sunuyor. Günlük tarama aktivitelerimde Tri kullanıyorum.

Kota 3 / Tri Hızla Nasıl Kontrol Edilir

Adı da kota ile sınırlı, bizhızlı bir şekilde bitmeyecek şekilde internet kotasının kullanımını kaydetmek için akıllı olmalıdır. O zaman kota 3'ü (tri) nasıl kontrol edebilirim? Aşağıdaki adımları izleyin:

Yöntem 1 - SMS ile

Sadece kartınızı yeniden kaydetmek için kullanılmaz, kalan internet kotanızı da SMS ile kontrol edebilirsiniz. İşte adımlar.

1. "Veri bilgisi" yazın ve adresine gönderin 234.
    sms ile kota 3 nasıl kontrol edilir
  2. Bundan sonra, sahip olduğunuz diğer internet kotasının yanı sıra numaranız hakkında bilgi içeren bir SMS alacaksınız.
    sms ile kota 3 adım nasıl kontrol edilir
Ayrıca Oku: EKSEN Kotası Nasıl Kontrol Edilir

Yöntem 2 - USSD Aracılığıyla

USSD kullanılan bir protokol türüdürkullandığınız sağlayıcı ile iletişim kurmak için bir GSM cihazı tarafından. Kalan kotayı USSD üzerinden kontrol etmek için aşağıdaki gibi yapabilirsiniz:

1. basınç * 111 * 4 * 2 # cep telefonunuzda.
    kadranı kullan
  2. Kullandığınız İnternet paketini seçin, örneğin geri kalanını görmek istiyorsanız Düzenli Veri Kotası, basın 1.
    dördüncü adım kota 3 nasıl kontrol edilir
  3. İnternet kotanızın geri kalanıyla birlikte sayı bilgilerini içeren ilk yöntemle aynı sms'yi alacaksınız.
    sms şeklinde cevap vermek

Yöntem 3 - Üç Site Üzerinden

Bu şekilde, sahip olduğumuz internet kotasının geri kalanını doğrudan Tri sitesi üzerinden görebiliriz. Adımları aşağıdaki gibi görebilirsiniz:

1. Siteyi aç internet.tri.co.id mobil tarayıcınız üzerinden.
    web 3 üzerinden
  2. Kalan internet kotanızla ilgili bilgileri bir hız göstergesi şeklinde göreceksiniz.
  3. Ayrıca, kart numaranızı, kart türünüzü, kalan kredinizi, kartın etkin olduğu döneme kadar kullanılan internet paketinin türünü de görebilirsiniz.
    adım 3 kota kontrol etmek nasıl sekizinci
Ayrıca Oku: Smartfren Kotası Nasıl Kontrol Edilir

Yöntem 4 - BimaTri uygulaması ile

Sadece kalan internet kotanızı kontrol etmek için kullanılmaz, bu uygulama tonlarca özelliğe sahiptir.

Bunlar arasında kota olduğunda otomatik bildirimler vardırtükenmek, kart bilgilerini (kart numarası, geçerlilik süresi, kalan kredi vb.) ve tek tek söyleyemediğim diğer birçok özelliği görüntülemek istiyorum.

1. BimaTri uygulamasını yükleyin burada (şimdi olarak değiştirildi bima +).
    BimaTri uygulamasını yükleyin
  2. Öyleyse, uygulamayı açın. Kalan internet kotasına ek olarak, Tri numaranız, kalan krediniz, geçerlilik süresi ve kendinizi kullanabileceğiniz diğer bilgiler gibi bilgileri de görüntüleyebilirsiniz.
    kart bilgileriniz

Dört yoldan, kota 3'ü (tri) zaten kontrol edinYukarıda bahsetmiştim, sadece 1 numaralı bence en basit ve karmaşık değil. İlk yöntemi kullanırken bir hata olduğunu varsayalım, belki ikinci yolu alternatif yapabilirsiniz.

Hmmm, üçüncü ve dördüncü yollar içinKalan kotanızı kontrol etmek için bağlantı gerektirir, çok fazla bağlantı almasa bile, hehehe. Yani, basit ve kolay olduğunu düşündüğünüzü seçin.

Yorumlar 0